Nem éreztem magam kutyául! – vendéségben a gútai “kutyásoknál”

Még egy hét sem telt el a 6. Vízkereszt maraton óta, és máris egy újabb rendezvényről számolhatok be. Mert ugye… Gútán soha nincs semmi…  🙂

Január első hetében felhívott Papáček Péter a helyi kutyások klubjának  elnöke és meghívott egy szemináriumra, amely január 9-10. került megrendezésre az edzőpályáján. Természetesen örömmel igent mondtam, szeretem a kutyákat és ámulatba tud ejteni, hogy milyen fegyelemre képesek. A képzés vezetésére Matúš Balún-t kérték fel, aki Eperjesen lakik és országszerte elismert kutyakiképző (szlovák válogatott, világbajnok, többszörös országos bajnok). A cél, hogy segítségével újabb tapasztalatokat szerezzenek.

balun
Matúš Balún (foto: facebook)

Fontos megemlítenem a helyi kutyások klubjáról, hogy az elmúlt  években rendkívül aktívan működnek. Tavaly is  számos gútai esemény kiegészítő programjaként tartottak bemutatót (pl: DGSprint, gútai vásár). Volt alkalmam több rendezvényükön részt venni és a tapasztaltak alapján kijelenthetem lelkes, elhivatott, rendkívül gyorsan fejlődő csapat.

dgsprint
DGSprint 2015 (fotó: facebook)

Na de térjünk vissza a hétvégéhez. Reggel 8 kor volt a kezdés, a bányász utcai edzőpályájukon. Nagyjából 10 klubtag volt jelen. Délelőtt  köszöntöttem az előadót és a klubtagokat, majd átvette a szót Matúš Balún. Rendkívül szimpatikus ember, sok hasznos információt mondott el már a bevezetőjében is.

IMG_2383
Kezdés előtti pillanatok

Az első részben elméleti oktatás volt, ismertette tapasztalatait, észrevételeit, a kutyák tanításával kapcsolatban. Hozzátenném, hogy rendkívül érthetően magyarázott, még egy olyan laikus, mint én is megértettem mindent.

IMG_2385
Matúš Balún

 

A második részben minden résztvevő kutyatulajdonos a saját kutyájával különböző feladatokat mutatott be, az oktató pedig kijavította, tanácsokkal látta el őket.  Számomra még sokadjára is hihetetlen látvány, hogy egyetlen szóra a kutyák minden feladatot végrehajtanak. Mindenesetre érdekes volt, hogy a vendég kinológus mennyire értett a kutyákhoz, annak ellenére, hogy először találkozott velük.  Nem véletlen az a sok díj és elismerés… 🙂 Olykor éles kritikát fogalmazott meg, de ahogy az elején is elmondta mindazt azért, hogy reális képet kapjanak a kutyatulajdonosok.

 

IMG_2393
Az edzőpálya (Bányász utca, Gúta)

Nagyjából 2-3 órát tudtam maradni, mivel délután családi program, kislányom Abigél névadó ünnepsége várt rám 🙂 . Köszönöm a meghívást, nagyon örülök, hogy ismét közelebb kerültem a  kinológiához.

Kárpáty Ernő

IMG_2400

Vissza

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.