helloÖnkormányzat – Kezdödik a munka

Ma ül az újonnan választott gútai testület az új évben elöször. Januárban a városi tanács már ülésezett, javaslataink be lettek építve a mai anyagba.

Elsösorban köszöntöttük Finta Zolit, a hivatal új vezetöjét:

Finta Zoltán a hivatal vezetöje
Finta Zoltán a hivatal vezetöje

Az elsö pontokban az iskolák és iskolaügyi intézmények pénzügyi helyzetét tárgyaljuk. Mutatkozik némi hiány, mint ahogy azt feltételeztem is tavaly. De a lényeg itt van:

image

Ebböl látszik milyen kiadásokkal nem számoltak az intézmények, illetve a költségvetésünk. Finta Zoli elmondta, hogy amit a normatív szinten nem tudunk megoldani most, azt a pontos számok tudatában beépítjük a költségvetésünkbe a jövöben. A hivatal álláspontja szerint ez az irány pozitívan hat majd a költségvetésünkre. Az iskolák 2016-os költségvetés módosítását az igazgatóktól várjuk, azaz, hogy a “keretükbe” beleférjenek, javaslatokat várunk az Ő részükről elsősorban.

A következö érdekes pontunk a Szabadidőközpont igazgatói posztjára kiírandó pályázat. Mivel Zoli már a hivatal alkalmazotta, a CVČ vezetöi posztjára lehet pályázni.  A pályázat a város honlapján holnaptól megtekinthetö, a beadás határideje Március 3. Ebben az esetben az elsö probléma hogy a két képviselöi posztra a CVČ mellett létrejövö bizottságba 3 javaslat van: Kárpáty Ernö, Angyal Béla, Madarász Robi. A titkos szavazás után a két delegált képviselö ebben a bizottságban: Ernö és Robi lesz. Ennél a pontnál némi bizonytalanság volt köztünk az MKP és a független frakció jelöltjei körül. Számunkra Ernö tagsága itt indokolt és pozitív. Tárgyaltam a frakció elnökökkel, kíváncsi leszek kik lesznek a pályázók. Naggyon kíváncsi, több ember hitele fog eldölni számomra ennél a pontnál…

Sorra is került a mai ülés “leglobbyzottabb” pontja, a bizottságok tagsága. Az elmúlt hetekben sokat beszéltünk a srácokkal erröl, azt hiszem majdnem minden bizottság tagjaival egyet tudunk érteni. Angyal Béla jelezte a szavazás elött, hogy nem ért egyet az intézmény igazgatók tagságával kapcsolatban. Nehezményezte Ferencz Laci is a tagsági összetételt, föleg független kontra mkp leosztást, vagy úgymondjam frakciójuk által támogatott vagy nem támogatott tagok. A tény az, hogy semmilyen  szabályozás ez ügyben nincs. Az elnököt megbíztuk, javasolt, szavazunk. Ennyi, egyenlöre… De azért csak vitáztunk fél órát arról, hogy egy hónap múlva döntünk arról, hogy az elnökök mivel akarnak foglalkozni a bizottságukban. Számomra ez picit vicces.. A bizottságok tagjai pedig:

image

image

image

Kissebb szünet és egy újabb kávébeöntés után nekifutunk a további programpontjainknak. A föellenör beszámolója majd programja a következö fél évre nem vált ki különösebb vitát, ezeken a pontokon gyorsan áthaladunk.

Mészáros Imre számol be arról, hogy a város fejlödési irányelveit megjelölö, meghatározó dokumentumunkat aktualizálnunk kell. Erröl van szó: PHSR (http://old.kolarovo.sk/PHSR.pdf). Ez nélkül nem tudunk pályázatokat benyújtani, mivel minden  pályázathoz csatolni kell.

Az interpellációkat meghagynám a tv nézöknek.

Maradok tisztelettel,

ft

Vissza

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.