hello Önkormányzat 00110101.

Marcius 30-a van, az elörejelzés viharos szelet mond! Ülésezik a gútai önkormányzat ismét. Az elörejelzés: bizonytalan…

image

Nagy örömmel konstatálom, hogy a pulpitushoz kis közbenjárásunkra felszerelödött egy monitor, hogy a polgármester is lássa mi van a kijelzön a sarokban. One step forward az IT rendszerrel kapcsolatban. Hasonló hasznos fejlesztésekkel, coming soon..

A testület programját és teljes anyagát megtalálhatjátok a város honlapján:

http://old.kolarovo.sk/main.php?lang=svk&id=mmz

Az elsö felvonásban jelen van majdnem minden szereplö a hivatal, intézmények és képviselök részéröl. Hogy jól induljon az ülés, az iskolaüggyel kezdünk. Kissebb súrlódások mellett a testület megszavazza, tudomásul veszi az intézmények költségvetésének módosítását. Röviden így foglalnám össze: a tanáraszisztensek béréhez a hozzájárulást az intézmények maguk oldják meg, egy esetben “besegít” az egyik alapsuli a másiknak. Minority report ehhez: ennek a bérnek a kifedése járni jár, de nem jut; így ránk marad hogy megoldjuk; ha fordítva lenne hasonló vagy más  esetben, ugyanúgy döntenék.

Itt térünk rá az ominózus GútaTV “problematikájára”. Az alapítólevél módosításáról szóló határozati javaslatot az alpolgármester asszony terjeszti be. Majd az elsö hozzászólás Német Ivetkától rögtön törvényes keretek betartásáról szól, mely szerint pályázati úton kell ügyvezetöt választani városi Kft.-hez, hivatkozva egy 2003-as törvényre. Mad Iveta kérdezi a föellenör véleményét, sokat sejttetö fogalmazásban. Amire a válasz: szerintem pályázatot kell kiírni…

A frakciónk nevében szünetet kértem, pre istotu beszéljük már meg mi is a gond. Nos a szünet után a polgármester javaslatára a testület újfent leveszi programjáról az adott pontot. Minority report: ha valóban föbenjáró bünt követünk el ha itt testületen ma kinevezünk közülünk egy ügyvezetöt akkor 2005-ben kinek a hibájából, ki a bünös a mai napig ugyan ez miatt?; be kéne már látniuk a kedves kollégáknak, hogy csak elönye származik mindenkinek abból ha teret kapunk. Az eredmény ismét csúsztatás, nembaj türelmesnek kell lennünk! Mi vagyunk a büdös lap, ami a “versenytársaknak” még mindig “büdös”. Értse ki, ahogy neki tetszik..

Sokan biztatnak nap mint nap, hogy álljak ki a véleményem mellett. Nos azt tudom mondani így 3 hónap után, hogy sajnos még mindig kevés a súlya annak amit mondok, mondunk. Úgy látom az ellenzék minden lehetöséget megragad, hogy a változás útjába álljon és ledegradálja a hivatal munkáját. Nem zavarna különösebben, ha nem volnának a megjegyzéseik támadó hangnemüek sok esetben. Ha valóban a haladás eszméje vezérelné a szóban forgó frakció tagjait, be kéne látni hogy kéretlenül is lehet segíteni a testület munkáját. Komolyan kételkedem a jószándékban és néha feleslegesnek érzem igyekezetünket. De ezt még mindig el kell viselnünk! Tudom, hogy nekünk nem fog 10 évig tartani míg átlátjuk a város dolgait és értelmezni tudjuk az egyes megjegyzéseket, hozzászólásokat. Elszántak vagyunk, ez fél siker 🙂

A továbbiakban a város ártérképéröl van szó. Az érvényes határozatunk egy pontban módosult. Fekete Attila bizottságának javaslatára végre csökkent a Déli zóna családi házak építésére kimért telkek ára, 15€/m2. A központban még mindig 30€/m2 a telekár 🙂

Az ülés végén a polgármester beszámol az idei vásári koncertjeiröl:

image

Az idei komcerthétvégére a “season-pass” háromnapos belépöjegyek elövetelben 5€-ért lesz kapható!

az ülés végén, 21:15-kor következnek az interpellációk. Majdnem mindenki bejelentkezett a képviselök közül. Hasznos dolgokat hoztunk fel, tessék megnézni mad a tvben. Remélem a többsége meg is valósul.

A naplóm végére egy kis hangulatzene az “emésztéshez”:

Jóéjt!

 

 

Vissza

3 thoughts on “hello Önkormányzat 00110101.

 1. Kedves Forró Tibike!
  Valószinü, most felkapod a fejedet a megszólítás miatt. Tudod, én a tiszteletet megadom mindenkinek, neked is, (pedig annyi éves a fiam mint te), ezért a továbbiakban Tibornak foglak szólítani. Mivel viszont az önkormányzati beszámolóidban “kedvesen”-ironikusan “Németh Ivetkának” szólítasz, azért viszonoztam én is ezt a fajta megszólítást.
  Tibor!
  Ha a tudósítás helyett jobban figyelted volna a tárgyalás folyamatát (mint képviselő), akkor nem ferdített és részinformációkat közöltél volna a Gúta TV – vel kapcsolatban.
  Mindjárt az elején elfelejtetted megemlíteni, hogy az önkormányzat mellett müködő Vállalkozási, Mezőgazdasági és Városfejlesztési Bizottság határozatát közöltem akkor, amikor megemlítettem, hogy az ügyvezető személyének kiválasztását pályázat útján javasolja a bizottság. Utána tértem ki az erre vonatkozó törvény ismertetésére. Elfelejtetted azt is megemlíteni, hogy Angyal Béla közölte, hogy az ide vonatkozó törvény szerint az ügyvezető nem vállalkozhat. (részetekről ez rendben van szerinted?) A főellenőr véleményét a pályázat meghirdetéséről nem én kértem ki, hanem Árgyusi Imre képviselő úr.
  Többször említed, hogy az ellenzék (mármint mi, a független képviselői frakció) áll a változás útjába és az irigység vezérel bennünket (főleg engem), amit ugyan nem írsz ki, de soraid között világosan kiolvasható. Nem állunk a változás útjában, csak rámutatunk a törvényesség betartására, ami képviselőként a dolgunk, kár hogy te ezt másképp látod.
  Sokszor én sem értem, hogyan lettünk független ellenzék, mert sajnos valóban ez a szerep jutott számunkra, nem volt más választásunk. Nem értem ezt akkor, amikor csoportod a Helló Gúta is függetlenként indult, viszont mostanában nem ezt a szerepet játssza.
  Tudod, mi megmaradunk annak, amit ígértünk függetlennek. Gondolom, nem fogod megcáfolni, hogy a választások után megkerestél bennünket és jelezted, hogy nyitottak vagytok az együttmüködésre az előrehaladás és a jó célok elfogadása érdekében. Ezt viszont jelenleg nem tapasztaljuk. Elég, ha a szavazásokat megnézzük. A Gúta TV esetében egy hónappal ezelőtt megszólítottalak a vélemények egyeztetésére, amelyre részetekről nem volt igény.
  Tibor!
  Nem említetted azt sem, hogy a tegnapi ülésen elmondtam, a Gúta TV semmilyen irányító vagy felügyelő szervében nem kívánunk részt venni. Talán ez is mutatja, hogy nem ragaszkodunk foggal-körömmel pozíciókhoz, ahogyan ezt szívesen kommentáljátok.
  Kérded továbbá, hogy 10 éve hogyan voltak az ügyvezetők kinevezve és ki a felelős ha nem volt pályázat kiírva? Ha egy kicsit elgondolkodnál, akkor rájönnél arra, hogy a pályázatnak mindig csak egy győztese van (nem három), mert a tegnapi napig, ahogy ezt mindenki tudja a Gúta TV-nek három ügyvezetöje volt. Az ide vonatkozó törvény is sokszor lett módosítva 2003-tól. Arról sem számolsz be, hogy az egyik ügyvezető a tegnapi önkormányzaton lemondott indokolva döntését a ” hivatal által jól előkészített tárgyalási feltételekre”.
  “Irigység – változás útjába állás” nem hiszem, hogy ezek a állításaidat bárhogyan is igyekszel irányukban (személyem felé) negatívumként feltüntetni igazak lennének akkor, amikor az adás a TV müsor szerkezete sohasem volt a feladatom. Maradtam a szakterületemen belül a gazdálkodás, könyvelés és ügyintézések területeinél.
  Tibor!
  Csak drukkolni tudok, hogy valóban jó felé, a haladás felé mozduljon el a müsor szerkezete általatok.
  Végezetül kedves Tibor!
  Remélem neked valóban nem 10 évig fog tartani míg átlátod a város dolgait, hiszen már 4 év képviselői tapasztalat van a hátad mögött, ezért húzz bele, hogy minél hamarább utolérj!!
  Továbbra is nyitottan a tárgyalásra de mindezek mellett megmaradva FÜGGETLENNEK a város és lakosai érdekeit képviselve
  Dr. Németh Iveta

 2. hello,

  elsősorban ha megsértettelek, elnézést kérek, nem állt szándékomban. De tényleg nem!

  Azért utalok Rád a blogomban “Ivetka” ként, mert így mutatkoztunk be egymásnak 4 éve, továbbá a hivatalban és a testületben mindenki így szólít. Engem is Tibikének hívnak barátaim és hozzátartozóim, nincs ezzel semmi problémám.

  A blog aloldal négy éve indult. Ez a saját naplóm, véleményem, kötetlenül. Mindenkinek van véleménye, a sajátomat itt írom meg. Úgy, olyan formában és olyan kontextusban ahogyan jónak látom, ahogyan “értelmezem” a történéseket, eseményeket. Mindazonáltal igyekszem nem megbántani senkit! Volt amikor, kedves barátom szavaival élve , hadszintéri tudósító stílusban és volt amikor gondolatjelezve, tőmondatokban írtam ide. A teljes és hiteles verziókat vállalja az akinek ez a szakmája, nem vagyok ujságíró.

  A teganpi történesekhez pedig érdemben annyit, hogy ismét sikerült destruktív szándékkal prezentálni a GútaTV-s változási igyekezetünket. Abban a pillanatban, amikor dönteni kellett volna, a kamerák előtt. Számomra ez azt jelentette, hogy ellenzékként működtök ez ügyben (ránk nézve is). Azt hiszem ismeri mindenki az eddigi munkánkat, nem kell magyarázni miért érné meg a próbát ez a dolog.
  A konkrét felvetéseitkhez pedig (elvonatkoztatva attól ki mikor mit mondott a testületen, mert ez számomra lényegtelen ebben az esetben):
  Ha igazatok van, akkor 10 éve törvénytelenül működnek az ügyvezetők és veszik fel (a nem sok) fizetésüket? Mert az említett törvény 2003-as a TV pedig 2005-ben lakult; Ha nincs igazatok és tényleg úgy van ahogy írod és mondtad az ülés végén, miért kellett ennek megint útját állni, kinek használ ez? Milyen követkézménye lett volna ha így jóváhagyjuk? Max eltöröljük később a határozatot, vagy nem?!

  Úgy látom a testület munkáját nem segítik ezek a hozzászólások, hanem inkább hátráltatják. Amennyiben pedig jó szándék vezérelné (az eskünkhöz híven ugye) amit tesztek, nem lehetne ezt előre jelezni a hivatal kompetens (anyag feldolgozó, előkészítő etc.) dolgozói esetleg a polgármester felé még az önkormányzat előtt, esetleg a biozottságotokon? Neked tényleg tudnod kell ki mit csinál a hivatalban, tudod kinek és mivel kapcsolatban kell szólni ha valami nincs rendben. Az érdemeket a nélkül is “el lehet ismertetni”, hogy a mellünket vernénk és minden platformon “fényeznénk” magunkat. Az elért sikereket és kudarcokat a 2014-2018-as testület számlájára írják majd azok akik figyelnek. Akik pedig nem … nos az legyen az Ő bajuk. Egy csónakban evezünk, minden. Előre kéne haladnunk nem toporogni egy helyben.

  Mindenesetre köszönöm, hogy tegnap jeleztétek “aggályaitokat” ez ügyben! Utána fogunk járni majd a következő ülésen beszámolok róla. Biztosíthatlak róla, hogy nyitottak vagyunk minden megkeresésre mi is, bármelyikünk. Azt viszont jelezném, hogy egyéb elfoglaltságaink miatt a telefonos vagy az e-mailes konzultáció sok esetben gyorsabb és célravezetőbb tud lenni.

  Maradok tisztelettel,
  Tibike

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.