Gútai önkormányzat – minority report 28.09.2015

Kissebb szusszanás után újra megtelik a nagyterem. Ez alkalommal már a “digitalizálási folyamat” elsö lépései nyomán némi változást tapasztalhatunk:

A TV

Polgármester azonban elmondja, nem biztos hogy ez az elhelyezés így jó lesz, mivel a szimbólumok elhelyezését “befolyásolja”. Hát, a tv-vel otthon én szembe szoktam ülni, de ha törvény van rá hogy közügyekben ez így nemdobre…

A mai program ismertetésénél rögtön kértem a GútaTV kérvényét programra tüzni. A kérvény jogosultságát Ati és Tomi fogalmazta meg. Szüksége van a TVnek egy stúdióra ami nem viszhangzik és tágasabb. Az emeleten van egy nagy terem ami nincs kiadva, ezt kéri a TV használatba annak fejében hogy rendberakja. Már tanácson is gond volt ez, de most is elöjön Árgyusi Imrétöl, hogy ez így nem jó. Mivel nincs összhangban a rendeletünkkel az ingyenes bérbeadás. Nos a véleményem az, hogy az a Kft a városé, a mi gyerekünk. De tovâbbmegyek, nem vagyok biztos benne hogy az ott kiadott irodákért mindenki “összhangban” fizet-e (horgász szövetség,  kultúrbarátok vagy a kolbyt?). Mindenesetre még azt se hagyják jóvá hogy beszéljünk erröl, mert programra sem tüzhetjük.

Nade lapozzunk, van ma egy rakás pontunk. Mindegyiket tárgyaltuk már a bizottságokon, nem várható különösebb “ellenállás”.

Az elsö pár pontban a  városi cégek beszámolói vannak porondon a fél éves gazdálkodási eredményekröl. Majd Orem Klári terjeszti be a szükséges költségvetés módosításokat,mmelyeknaz eddigi határozataink alapján szükségesek. Így a város idei költségvetése 6,47mil€-ra  módosul. A teljes anyagot itt eléritek: http://old.kolarovo.sk/1011.pdf.

A továbbiakban ismét porondon az STKON14, a negyedi hulladéktároló. A vita tárgya ismét az hogy veszteséges a részvénytársaság ahol mi 33% tulajdonosok vagyunk, de nem hordjuk oda a szemetünket mert drága. Érzitek az iróniát ugye?! Mindenesetre az idei évi teljesítés így fest:

STKON14

Ferencz Lacibáty véleményét osztom, miszerint kezdjünk tárgyalást azon községekkel amelyek szintén részvényesek és “mínuszosak”, abban az irányban hogy megvegyük részvényeiket  ezzel többségi tulajdonhoz jutnánk, ezáltal mi is beleszólhatunk a vállalat ügyeibe. Samu Pityu szerint lapozzunk, mert minden képviselö “kötelessége” lenne hogy kutasson ebben az ügyben, egyébként is jövö hónapban foglalkozunk ezzel, pintosabb adatokkal.

Egy következö érdekes pont a Vásár kiértékelése. Itt azért megoszlik a társaság, ez nyilvánvaló.  Van aki óvatosan elmondja mi az ami nem tetszett neki, van aki csak nagyokat nyel. Ivetka bizottsága konstatálta, hogy a koncert ës a vásár célja az élmény, nem az hogy keressünk rajta. Ennek örülök, hogy a bizottság ezt így véli. Vajon a hivatal is? Mindenesetre dönteni kell mit akarunk a koncertekkel! Ma tudomásul veszzük az idei bucsu költségvetését:

Bucsu

Várjuk a véleményeket, milyen legyen a Gútai vásár jövöre. Míg “friss” az élmény írjátok meg kommentben. Hány nap, mennyi koncert, meddig engedélyezze a város etc.

Következnek a képviselöi interpellációk, a gútatvn érdemes lesz megnézni. A saját interpellációimat elövigyázatosságból írásban adtam le, itt megtaláljátok: http://helloguta.eu/wp-content/uploads/interpellacio_28092015.pdf

Amit ma az ülés alatt szerettem volna még azt azért elmondtam:

  • Az árvízvédelmi bizottság tagjaként Ková s Adrián barátom munkája révén készül egy szâmítógépes modell az árok/vízelvezetö rendszerünkröl. Ehhez kértem Árgyusi Imrét és a hivatal vezetését, hogy a következö ülésen vegyék át, majd építsék be a munkájukba
  • A nagyteremben 1.27/0.6MBit sebességet mértem ma. Hogy akarjuk így 20an használni majd  az online digitás önkormányzati rendszerünket? Mentsük meg “wifit”!
  • Az újiskola konyha mostani pályázata kapcsán párhuzamot vontam a szlovák iskola konyha tetökonstrukciójával. Ha értitek mite gondolok… Nem leszek felelös egy hibás projekt, rossz kivitelezés vagy egyéb hiba miatt ez ügyben. Ennek koordinálása a hivatal feladata, a pályázatot nem is láttuk (tervek, szétírás, teljesítés etc.), a dozort a hivatal bízza meg, a kivetlezövel a hivatal tárgyal.

Ennyi volt a móka mára!

 

 

Vissza

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.