Photowalk 3.0: “Szemét dolog!”

Minden évben megszervezzük a Föld napja alkalmából az “Ökonap” rendezvényünket, ahol a Dögös területéről szedjük össze önkéntesekkel a szemetet. Az “új látószög” programunknak is szerves része ez a témakör. Minden évben előjön év végén a hulladék elszállításról szóló helyi rendelet, ezzel kapcsolatosan a többi probléma: szelektív hulladék, szélfogókban a szemét, építkezési törmelék, ODP… A szelektív hulladékgyűjtés fontos része kell, hogy legyen a város hulladékgazdálkodásának. Épp ezért szerettük volna idén felrázni kicsit az embereket, hogy minél többen vegyük észre: ez így tovább nem mehet! Az iskolákban is szelektív szemét gyűjtésre tanítják a gyerekeket. Jó volna ha mi többiek is elgondolkodnánk ezen, komolyan vennénk felelősségünket a természet felé és lépéseket tennénk annak érdekében, hogy környezetünk szépüljön, “tisztuljon”.

A helloGúta PT idén is egy rendhagyó fotó kiállítást tervezett. Felkértük fotós ismerőseinket, barátainkat, hogy ismét járják körbe a várost és fotózzanak. Kicsit másképp mint eddig. A 2016-os Photowalk 3.0 témája a környezetszennyezés. Célunk ezzel a projekttel az volt, hogy felhívjuk a figyelmet a környezetszennyezés káros hatásaira a közvetlen környezetünkben, Gútán. A résztvevőket mi szólítottuk meg, akik képeiket November 1-ig küldték el nekünk. Ez úton is köszönjünk mindenkinek! November 6-án (vasárnap) kerültek fel a képek a facebook oldalunkra, galéria formájában. Bár nem versenynek szántuk, de mindenképp szerettük volna kifejezni hálánkat a fotósok felé, így a legtöbb reakciót (like, wow, sad, angry..) elért kép készítője kapja tőlünk a közönségdíjjal járó 100€ értékű ajándékutalványt (fotós tartozékok, kellékek etc.). Nem utolsó sorban pedig a közösségi háló aktív résztvevőit is bevonjuk így ebbe a problémakörbe, remélhetőleg pozitív hatással lesz mindenkire aki látja.

photowalk-3-0

A galériát a képre kattintva éritek el a Facebook oldalunkon

Vasárnap estig (13.11.2016) a közösségi hálón megjelentetett fotók közül Tóth “Sylon” Tamás – Szennylemente című képe kapta a legtöbb “szavazatot” így elnyerte a Photowalk 3.0 közönségdíját. Továbbá Fűri “Sused” Gábor Álmaim pusztítója című képe kapja a szerkesztőség külön díját. Gratulálunk és köszönjük minden résztvevő képeit!

A fotók nem hagyományos módon lesznek “kiállítva”. A város sétáló zónájában 2.5 x 1.2m-es médiafalon lesz elhelyezve a tárlat keddtől vasárnapig (15-20.11.2016). Jól látható helyre akartuk tenni, remélhetőleg minél többen látni fogják. Elgondolkodnak rajta…

Gúta hulladékgazdálkodásával minden év végén foglalkozik az önkormányzat is. Idén épp ma (14.11.2016) tárgyalja a testület az ide vonatkozó általános érvényű rendeleteket. Az FFKF képviselői már több ízben kérték a hivatalt egy komplex hulladékgazdálkodás kidolgozására. Melynek elsődleges célja az öntudatos hulladék kezelés, szeparáció fejlesztése és a lakosság ösztönzése volna. Erről a témáról bővebben az önkormányzati naplómban olvashattok.

Forró Tibor

Vissza