Megoldás: Szuperiskola

Az iskolai beiratások körül gerjesztett indulatok, sárdobálás és negatív kampány olyan sajnálatos és méltatlan helyzetet teremtett, amely teljesen megváltoztatta az eredeti kérdést. Ma nem osztály és gyermeklétszámról tárgyal az önkormányzat, hanem, hogy ki van egyik-másik iskola ellen, ki szereti-utálja a másik iskolát.

Ezt a fajta manipulációt határozottan visszautasítjuk és elítéljük! Számunkra minden kisiskolás és minden pedagógus egyformán fontos! Ez a helyzet nem szolgálja sem a szülők, sem az intézmények és végképp nem a gyermekek érdekeit!

Mi, a Fiatal Független Képviselők Frakciója sajnáljuk, hogy kérésünk ellenére a párbeszéd nem járható út az érintettek számára. Ezért úgy döntöttünk, hogy ettől a kierőszakolt rendkívüli önkormányzati üléstől ma távol maradunk! Nem kívánunk a gyűlölet színházához statisztálni!

Az iskolaügyi kérdés hosszútávú megoldásaként az a javaslatunk, hogy:

A hátrányos, holt pontra jutott helyzetet meg kell próbálnunk előnyünkre fordítani! Létre kell hoznunk egy nagy, egységes és erős iskolai intézményt ami még a széles környékről is vonzzana Gútára beiratkozókat! Továbbá létre kell hoznunk egy „Szuperiskolát”, ahol Reál, Humán és Sport specializációs osztályokban a jövő gondolkodóit, olimpikonjait, nobel-díjasait nevelhetjük! Az ilyen irányú fejlesztések meghozhatnák azt a pozitív, jövőbe tekintő várost, amilyennek gútát mindig is szerettük volna, hogy legyen. Egy regionális központ, ahol van uszoda, diákszálló, amfiteátrum. Ahol élni jó!

Azt fogjuk kérni az illetékesektől, az iskolaügyi szakembereinktől:

  • az iskolaügyi bizottságtól
  • a közös tanügyi hivataltól
  • a városi hivataltól

,hogy közösen készítsenek egy hatástanulmányt, szakmai és megvalósítási tervet arról, milyen lépések útján, mikorra, mi módon tud megvalósulni ez a pozitív igény ami a mi látószögünk szerint a legjobb volna Gútának! Egy átfogó anyagot a testület számára, mely tartalmazza a legiszlatív lehetőségeket, számszerűsíti a változással járó költségvetési tételeket.

Vissza