LASSAN, DE BIZTOSAN ÉLETET LEHELÜNK A “GÚTAI STRANDBA”-BEACH VOLLEYBALL CUP BESZÁMOLÓ

Az elmúlt hétvégén immár negyedik alkalommal került megrendezésre a városi strandröplabda torna a Vág partján. Jómagam második alkalommal szerveztem ezt a tornát a városi sportbizottság tagjaival.

Ennek az eseménynek a célja ez elejétől kezdve, hogy felhívja a figyelmet a Vág-part strandjára, annak aktívabb kihasználására. Erről azonban majd egy külön bejegyzésben…

vagpart

Az első meghirdetett időpont július 23. volt, azonban az időjárás és a magas vízállás közbeszólt, ezért július 30-ra kellett átrakni az eseményt.
A torna délelőtt 10 órakor kezdődött, összesen 8 csapat nevezett be. Az idei év érdekessége, hogy 1 magyarországi csapat is (szimpatikus Szia Gúta nevet választották) megtisztelt bennünket a részvételével.

Tavaly még csak egy, idén már két pályán zajlottak a meccsek, hogy gördülékenyebb és rugalmasabb legyen a lebonyolítás, valamint hogy mindenki a lehető legtöbbet játszhasson.

Nagyon jó volt látni, hogy az emberek, akik kijöttek játszani egyben jól is szórakoztak. Kijelenthetem, hogy évről évre nagyobb érdeklődés van az esemény iránt. Kiváló időjárásunk volt és remek hangulatban zajlottak le a meccsek. A zenéről egész nap Berecz Dávid gondoskodott (ezúton is köszönöm), a frissítőről pedig Horváth Peti gondoskodott.

Nézzünk pár adatot:
2 pálya
8 csapat
39 játékos
20 mérkőzés
cca. 40 néző

Természetesen minden tornának vannak nyertesei, bár itt többszörösen kiemelném, nem ez volt a lényeg. A játékosok nagyon sportszerű hozzáállást tanúsítottak. Szerintem ennek is köszönhető, hogy kiváló hangulatban telt a nap.

13738312_947551062057843_1891804842346983787_o

A 2016-os gútai strandröplabda dobogósai a következők: Első helyen a tavalyi bajnok RPTPS csapata végzett, tehát címvédés történt. Kicsit nehezen kezdték a napot, de a csoportból tovább jutva már nem hibáztak, megérdemelten lettek az elsők. Második helyen a SJG csapata végzett, akik egész nap nagyon szimpatikusan játszottak. A képzeletbeli dobogó 3. fokára pedig az MM csapata állhatott fel, akik már rutinosan az első háromban végeznek. Gratulálok mindenkinek a sportbizottság minden tagjának pedig köszönöm a szervezést. Jövőre ismét találkozunk!

gyoztescspa
1. hely RPTPS /Salai Peter, Kozma Patrik, Dojčan Tomáš, Csente Sándor, Veselka Roland)

Végeredmény

1. hely RPTPS /Salai Peter, Kozma Patrik, Dojčan Tomáš, Csente Sándor, Veselka Roland)

2. hely SJG /István Paraska, Dobroczki Tamás, Tarics Nelli, Polák Éva /

3. hely M&M / Tóth Péter, Kürti Zsolt, Szabó Anita, Papáček Peter)

4. hely ABSOLUTE KILLERS

5. hely SZIA GÚTA / HUN/

6. hely JUDO KLUB GÚTA

7. hely NIMFASS CORP

8. hely DEVÄŤ

LEGJOBB NŐI JÁTÉKOS: Polák Éva – SJG

LEGJOBB FÉRFI JÁTÉKOS: Dobroczki Tamás – SJG

Köszönjük a fotókat Tóth Tamás. GALÉRIA (katt)

Kárpáty Ernő

IMG_3570
LEGJOBB NŐI JÁTÉKOS: Polák Éva – SJG
IMG_3574
LEGJOBB FÉRFI JÁTÉKOS: Dobroczki Tamás – SJG
IMG_3555
2. hely SJG /István Paraska, Dobroczki Tamás, Tarics Nelli, Polák Éva /
IMG_3548
3. hely M&M / Tóth Péter, Kürti Zsolt, Szabó Anita, Papáček Peter)
Vissza