32. gútai vásár és búcsú a sport jegyében

Immár harminckettedik alkalommal kerül megrendezésre a gútai vásár és búcsú, ahol számos kulturális rendezvény, szórakozási lehetőség áll az érdeklődők rendelkezésére. Természetesen ezen programok valakinek bejönnek másoknak nem, ezt nem is szeretném firtatni. Ami viszont megkérdőjelezhetetlen, hogy az idei vásár bizonyos szempontból mégis nagyon különleges.

A kulturális programok mellett számos sportesemény kerül megrendezésre. Sokszor hangsúlyoztam már hogy Gúta sportos város és ezen állításomat alátámasztja az idei vásár sport kísérőrendezvényei is. Már csütörtöktől egy igszi sportmaraton veszi kezdetét, ami egészen vasárnapig tart. Tudomásom szerint még soha nem volt ennyi sportrendezvény a város egyik legfontosabb hosszú hétvégéje alatt.

De nézzük pontosan mi is vár ránk:

23. Kézilabdatorna

Szerintem nincs olyan gútai ember aki el tudná képzelni a vásárt kézilabdások nélkül. Huszonharmadszor rendezik meg a helyi kézisek a tornát. Az idei évben 25 csapat méri össze az erejét. Csütörtök este megnyitó a Hotel Leonor kertjében, mérkőzések, csütörtök, péntek szombat és vasárnap

11059920_977908275563783_6277039700254455492_n
A tavalyi győztes gútai csapat

Bővebb info:

1. Gőgh Kálmán emléktorna – péntek

A torna, a gútai származású Gőgh Kálmán, Európa bajnok labdarúgónak állít emléket, ahol diák csapatok mérik össze tudásukat a helyi focipályán. Személy szerint örülök, hogy ilyen kiváló sportemberről, egy ilyen rangos eseményen lesz lehetőségünk megemlékezni. A szervezők közlése szerint 18 csapat méri össze a tudását.

goghkalman emlektorna

Időpont: auguszus 12, 9:00
Helyszín: Gőgh Kálmán stadion (focipálya)

11. tizenegyes rúgó verseny

Ehhez nem kell sokat hozzá fűznöm… talán csak annyit, hogy jelentkezzünk minél többen. Mert ugye a focihoz és a politikához mindenki ért, az előbbit most ki is lehet próbálni 🙂 Pénz- és más értékes díjak várnak gazdára!

11rugo

Időpont: auguszus 12,15:00
Helyszín: Gőgh Kálmán stadion (focipálya)

9. BC KNIVES STREETBALL CUP

A kézilabda mérkőzések mellett egyre népszerűbb városunkban a kosárlabda utcai változata, a streetball. Idén kilencedik alkalommal kerül megrendezésre, és hozzávetőlegesen 30 csapat méri össze a tudását. Az elmúlt évek alapján kijelenthetem kiváló sportrendezvénnyé nőtte ki magát.

streetbal2

Időpont: auguszus 13,09:00
Helyszín: Corvi Mátyás alapiskola (sportpálya)
Bővebb info: FACEBOOK

A 4 torna mellett még a helyi labdarúgó klubok csapatai játszanak bajnoki mérkőzést a focipályán, illetve a városhaza előtt lesz lehetőségünk megtekinteni a helyi kinológiai klub bemutatóját (auguszus 13,16:00) és a malomnál pedig fogathajtó versenyt (augusztus 13. 10:00-17:00).

Úgy érzem, a helyi sportklubok jelentősen hozzájárulnak ahhoz, hogy népszerűbbé váljon a gútai vásár és búcsú. Ezúton is köszönöm nekik az eddig elvégzett munkát. Nagyon szoríttok a szervezőknek, hogy miden az elképzelesuk szerint menjen, ill. remélem minél több gútai siker fog születni. A családi programok mellett (kislányom Abigél szombaton immár egy éves) igyekszem minden eseményen ott lenni és szurkolni a hazaiaknak.

Kárpáty Ernő

P.S.: Jövő héten hétfőn nemzetközi judo edzőtábor kezdődik, nagyjábol 170 résztvevővel… tehát a sportmaraton folytatódik 😉

Vissza