Közeledik a 26. Komáromi Napok

Közeledik a 26. Komáromi Napok

Hamarosan kezdődik a régió legnagyobb tavaszi fesztiválja, a 26. Komáromi Napok! A Duna két partján fekvő város közös rendezvénysorozatára április 26-a és május 1-je között kerül sor, azonban az előrendezvények már április 21-től megkezdődnek. Nézzük, milyen nagykoncertekre, újdonságokra és programokra számíthatunk?

new-fe

NAGYKONCERTEK

Az észak-komáromi nagykoncertekre a Klapka téri nagyszínpadon kerül majd sor. (Ezen kívül a Tiszti pavilon udvarában, a Borok utcáján, valamint május 1-én az Öregvárban is lesznek koncertek). A szervezők célja az volt, hogy a hagyományok mellett (helyi és környékbeli zenekarok) a populárisabb zenekarokat is ide csábítsák. Emellett nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy a szlovák közönség is jól érezze magát, igyekeztek olyan szlovák együtteseket ide hívni, amelyek a lehető legszélesebb közönséget vonzzák. Itt lesz KASZA TIBI, KIRÁLY VIKTOR, a CIMBALI BAND ÉS DANICS DÓRA, a DESMOND, a BUDAPEST BÁR, VERES MÓNIKA. A hazaiak közül többek közt fellép EMMER PÉTER és a megszokott TRIBUTE ZENEKAROK. Ami a szlovák együtteseket illeti, Komáromba látogat CELESTE BUCKINGAM, a DESMOND, a FUERA FONDO és MARIÁN GREXA. Természetesen a helyi szlovák közösség együttesei is fellépnek majd.
Dél-Komáromban többek közt a REPUBLIC, a BEATRICE, az ANNA AND THE BARBIES, a LADÁNYBENE 27, a MAGASHEGYI UNDERGROUND ad majd koncertet, de itt lesz BERECZKI ZOLTÁN ÉS RADICS GIGI is.

KÉZMŰVES VÁSÁR, GASZTRONÓMIA

Kicsit átrendeződik az egész, Komáromi Napok alatt megszokott kép a belvárosban. A rendezvény területére idén egy nagy, dizájnos kapun keresztül léphetünk be, amelyet a Nádor utca elején állítanak fel. Itt kezdődik a kézműves vásár, ami egészen a múzeum épületéig húzódik majd, környékbeli és külföldi mesterekkel. A múzeumtól a Klapka térig az ételek közül válogathatunk, a megszokott finomságokkal. A Borok utcája a Klapka téren kap majd helyet. A hazai, ismert borászok mellett a vendégrégiót ezúttal két erdélyi borász képviseli. Az újdonság, a Sörök utcája pedig a Megye utca felső részén helyezkedik el, olcsóbb és persze drágább, kézműves sörökkel. A Sörök utcáját a Heinekken sörgyárral közösen rendezik meg – olyan, különleges sörök kóstolásával, amelyeket a környékünkön egyáltalán nem árulnak. További újítás, hogy a múzeumkertben afféle kisebb gasztro-központot szeretnének kialakítani, ahol például kávépörkölés, kalácssütés zajlana, a gyerekek pedig lufit hajtogatnának.

SPORT- ÉS KULTURÁLIS PROGRAMOK

A szokásos módon számos sport- és kulturális esemény színesíti a rendezvényt. Ami a sportot illeti, a nagyobb tömegeket vonzó események közül a kerékpáros versenyeket (Csárda túra és Brigetio MTB Maraton), valamint a már komoly hagyományokra visszatekintő Komárno-Komárom Futóversenyt kell megemlíteni. Ez utóbbival kapcsolatos újdonság, hogy a belváros és a vár területét is belefoglalták a futók útvonalába. Emellett természetesen lesz kötélhúzás, lovaglás, különféle labdajátékok a két város sportpályáin, illetve versenyek iskolások számára.

Mindemellett kiállítások sora, ismeretterjesztő és színházi előadások, szellemi vetélkedők és kvízjátékok, történész konferencia, folklórműsorok, valamint gyermekprogramok várják a Komáromi Napok látogatóit az egész régióból!

Vissza