7. GÚTAI VÍZKERESZT MARATON

Tavaly januárban az első blogbejegyzésemben a gútai vízkereszt maratonról számoltam be. Eltelt 1 év, azóta számos rendezvényt mutattam be nektek, és most ismét a “maratonról” jelentkezem.

Most január 7-re esett az esemény időpontja, az idei tél eddigi leghidegebb hétvégéjére.  A rajtnál -14 °C  mutatott a hőmérő.

maraton

Szerencsére az extrém hideg nem riasztotta el a futókat, hogy eljöjjenek Gútára. Összesen 5 ország (SRB, AUT, CZE, HUN, SVK) 202 fanatikus versenyzője állt rajthoz. Mindenképp így kell őket neveznem, mivel túlzás nélkül állíthatom, hogy a körülmények nem voltak a legideálisabbak.  Minden elismerésem!

Délelőtt 10-kor, az immár hagyományos ágyúlövéssel kezdődött a verseny. 🙂  A megnyitón hiányoltam a gútai nézőket, de úgy érzem, hogy ez a jövőben változni fog, mivel egyre többen tudunk erről a kiváló sporteseményről. ( az ágyúlövésről tuti eszünkbe fog jutni 😀 )

rajtA rajt előtti pillanatok (foto: Gúta TV)

rajt-3A megnyitó

A rajt után elindult hosszú útjára a mezőny. Az útvonalon a szervezők folyamatosan irányították és frissítővel látták el a versenyzőket. Mindenképp kiemelném, hogy egy jól felkészült csapat dolgozott a háttérben, akik segítsége és kitartása nélkül ez a verseny nem jöhetett volna létre.

utvonal

Idén mi is kivettük a részünket a munkából, Forgács Attila, Kiss Ricsi és jómagam egy kereszteződésben koordináltuk a futókat. Nagy büszkeséggel tölt el minket, hogy segíthettünk!

team-foto-hello
Forgács Ati, én, Kiss Ricsi

A verseny kiértékelése 14:00 kezdődött a kultúrház körtermében. Idén is az a megtiszteltetés ért, hogy díjakat adhattam át a győzteseknek. Felemelő érzés volt kezet fogni és gratulálni ilyen kitartó embereknek. (a legidősebb maratoni távot teljesítő futó 1944-ben született…)

A verseny eredményei megtekinthetők itt:  42‚195 km      21‚1km   maraton váltó

Legjobb gútai, félmaraton táv:  Ollé Tibor   1:36:50 (összesített 11. hely, M41 kategória 2. hely)
Legjobb gútai, maraton táv: Zsélyi Zoltán 4:06:24 ( összesített 43. hely)

Gratulálok! 🙂

tibor-olle
Ollé Tibor (foto: Ollé Tibor)

A hétvégén egy újabb sikeres sportesemény tanúi lehettünk, amelynek köszönhetően legalább 400-an jöttek Gútára. Gratulálok a szervezőknek.
Köszönöm Zsélyi Zolinak a kitartó munkáját, sport iránti szeretetét és mindenképp szeretném kiemelni, hogy a jövőben is számíthat a sportbizottság, helloGúta és jómagam segítségére.

Kárpáty Ernő

Tóth Tamás (Sylon) felvévetele

Gúta TV fotók

Vissza